Wat houdt dat in, werken en leren?

Tijdens je opleiding volg je 1 dag in de week vakken van de HBO opleiding System Network Cloud Engineering aan de Hogeschool Utrecht (HU). Dit wordt door de Cloud IT Academy aangevuld met een Talent Ontwikkeling Programma en een supervisie traject.

Naast je studie op de hogeschool werk je 4 dagen per week bij één van de toonaangevende bedrijven in de hostingindustrie. In 4 jaar heb je een bachelor opleiding System Network Cloud Engineering afgerond en heb je de basis gelegd voor een veelbelovende carrière. Je kennis, je ervaring en je titel BICT zijn voldoende waarborg voor een kwalitatief hoogwaardige baan.

Wat kun je verwachten van je leerwerkplek?

Je bent natuurlijk geen tijdelijke stagiair maar functioneert zoveel mogelijk als normaal medewerker. Je taken en verantwoordelijkheden tijdens je werk worden afgestemd op je studiejaar, naarmate je verder komt wordt er ook steeds meer van je verwacht.

Je wordt toegevoegd aan een gespecialiseerd team dat verantwoordelijk is – voor een deel – van het beheer van de klantomgeving. In deze rol leer je onder andere werken met een veelvoud aan platform gerelateerde technieken, moderne besturingssystemen en remote desktop services. Een groot deel van de benodigde studiepunten haal je uit activiteiten en opdrachten die je tijdens je werk uitvoert.

De voordelen van een duale opleiding

Deze studievorm is vooral populair bij MBO’ers die willen bijscholen tot HBO niveau.

  • Theoretische kennis kun je direct in de praktijk toepassen
  • Leren door te doen sluit misschien beter aan bij jouw leerstijl
  • Je bouwt werkervaring op tijdens je studie.
  • Je wordt betaald voor je werkzaamheden.

Is deze opleiding iets voor jou?

Duaal leren is iets heel anders dan een bijbaan of stage lopen. Cloud IT Academy zorgt dat je bij een werkgever terecht komt die je optimaal ondersteunt bij je HBO studie. Je werkgever is een goede bekende van ons en is aangesloten bij ons werkend leren programma. Ben je benieuwd of juist dit specialisme je ligt? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op