Is dit een volwaardige HBO opleiding?

Ja, door de samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) bieden we een volwaardige HBO opleiding op het gebied van System and Network Engineering. Er bestaat een mogelijkheid om extra vakken te volgen en een minor Cyber Security te halen. Je titel BICT waarborgt een kwalitatief hoogwaardige baan na afloop van je opleiding.

Praktische informatie

Hoe ziet je studiebelasting er uit?
Naast 4 dagen werk ga je één dag per week naar de Hogeschool van Amsterdam. Hier volg je vakken van de opleiding System and Network Engineering. Daarnaast volg je verspreid over de 4 jaar van je studie 16 trainingsdagen Persoonlijke Ontwikkeling en zijn er 8 supervisie bijeenkomsten.

Krijg je betaald voor je werkzaamheden?
Ja, je bent per slot van rekening niet alleen student maar ook werknemer. Het 1e schooljaar krijg je bij het leerbedrijf een stagecontract en € 500 stagevergoeding per maand, het 2e t/m 4e schooljaar ontvang je van het leerbedrijf een salaris.

Wat zijn de kosten van deze opleiding?
Per jaar bedragen de kosten van deze HBO opleiding € 2008,- per jaar, dit is exclusief benodigde leermiddelen. Na het succesvol afsluiten van elk schooljaar wordt het HBO collegegeld van €2008,- en de kosten van benodigde leermiddelen door het leerwerkbedrijf terugbetaald.

Hoe wordt de studievoortgang getoetst?
Je voortgang wordt zowel getoetst door de opleiding als de werkgever. Een groot deel van de HBO studiepunten behaal je op je leerwerkplek. Je doet tentamens om te beoordelen hoe ver je bent gevorderd. Lukt het niet om voldoende vooruitgang te tonen, dan kan dat consequenties hebben voor het vervolg van de opleiding en het dienstverband. Denken we dat een voltijd opleiding beter bij je past, dan zullen we je een eerlijk advies geven.

Welke vakken ga je volgen?
Denk aan: IT Management, business development, software engineering, technische informatica en natuurlijk system and network engineering.

Waar kom je terecht na het afronden van je opleiding?
Er is momenteel een tekort aan IT specialisten, dat geldt voor heel veel sectoren maar in het bijzonder voor de hostingindustrie. Na het afronden van deze opleiding kun je misschien wel blijven werken bij het bedrijf waar je de afgelopen 4 jaar hebt gewerkt of je gaat werken als IT-security specialist, systeemontwerper of technisch netwerkspecialist bij een andere organisatie.

Zijn er toelatingseisen?
Iedere student die zich aanmeldt voor de Cloud IT Academy wordt door ons getoetst. We willen graag weten wat je voorkennis is en hoe je in elkaar steekt. Op basis daarvan creëren wij kleine leergroepen en zorgen we er voor dat jij voldoende aansluiting vindt bij je leerwerkplek.

Hoe kun je je inschrijven?
Inschrijven kan via het inschrijfformulier op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.