Is dit een volwaardige hbo opleiding?

Jazeker! Hogeschool Utrecht biedt een volwaardige hbo-opleiding System Network & Cloud Engineering. De docenten, die grotendeels in de IT-sector werkzaam zijn, zorgen ervoor dat de aansluiting met de praktijk optimaal en actueel is. Je titel waarborgt een kwalitatief hoogwaardige baan na afloop van je opleiding.

Praktische informatie

Hoe ziet je studiebelasting er uit?
Naast 3-4 dagen werk ga je 1-2 dag(en) per week naar de Hogeschool Utrecht. Hier volg je vakken van de opleiding System Network & Cloud Engineering. Daarnaast volg je verspreid over de 4 jaar van je studie 16 trainingsdagen Persoonlijke Ontwikkeling en zijn er 8 supervisie bijeenkomsten.

Krijg je betaald voor je werkzaamheden?
Ja, je bent tenslotte niet alleen student maar ook werknemer. Het 1e schooljaar krijg je bij het leerbedrijf een stagecontract en stagevergoeding, het 2e t/m 4e schooljaar ontvang je van het leerbedrijf een salaris.

Wat zijn de kosten van deze opleiding?
Per jaar betaal je collegegeld en leermiddelen. Na het succesvol afsluiten van elk schooljaar worden het collegegeld en de kosten van leermiddelen door het
leerwerkbedrijf terugbetaald.

Hoe wordt de studievoortgang getoetst?
Je voortgang wordt zowel getoetst door de opleiding als de werkgever. Een deel van de studiepunten behaal je op je leerwerkplek. Je doet tentamens om te beoordelen hoe ver je bent gevorderd. Lukt het niet om voldoende vooruitgang te tonen, dan kan dat consequenties hebben voor het vervolg van de opleiding en het dienstverband. Denken we dat een voltijd opleiding beter bij je past, dan zullen we je een eerlijk advies geven

Waar kom je terecht na het afronden van je opleiding?
Er is momenteel een tekort aan IT specialisten, dat geldt voor heel veel sectoren maar in het bijzonder voor de cloudindustrie. Na het afronden van deze opleiding kun je misschien wel blijven werken bij het bedrijf waar je de afgelopen 4 jaar hebt gewerkt of je gaat werken als, systeemontwerper of technisch netwerkspecialist bij een andere organisatie.

Zijn er toelatingseisen?
Iedere student die zich aanmeldt voor de Cloud IT Academy wordt door ons of het bedrijf getoetst. We willen graag weten wat je voorkennis is en hoe je in elkaar steekt. Op basis daarvan creëren wij kleine leergroepen en zorgen we ervoor dat jij voldoende aansluiting vindt bij je leerwerkplek.

Hoe kun je je inschrijven?
Inschrijven kan via het inschrijfformulier op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.