De stichting Cloud IT Academy is een initiatief van de bedrijven in de cloud en hosting sector.

Over ons

 Als je in de hostingsector komt werken help je mee bij het opzetten en onderhouden van een goede hostinginfrastructuur. Dat is nodig voor de snelgroeiende wereld van webshops, web-bureaus, de mediasector, online software aanbieders en de overheid die in de cloud werken.

Met de Cloud IT Academy willen we meer jong IT-talent naar onze zeer innovatieve en snel groeiende hosting sector trekken. We bieden een beperkte groep studenten een hoogwaardige duale HBO opleiding System and Network Engineering. De bij ons aangesloten bedrijven stellen hun praktijkkennis van System and Network Engineering en de cloud aan de student beschikbaar en natuurlijk stellen ze de studenten ook in de gelegenheid om de benodigde HBO studiepunten te halen voor het bachelor diploma. De bij ons aangesloten bedrijven bieden studenten waar mogelijk ook na de opleiding een interessante werkplek en helpen hen zo aan een vliegende start in hun carrière.

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam bieden we een unieke duale HBO opleiding System and Network Engineering met een erkend HBO diploma. Er is een bestuur van hostingbedrijven geformeerd die ondersteunt bij de realisatie van de opleiding. De Cloud IT Academy is een stichting van bedrijven in de hosting industrie.

Stichting DINL